η οικογένειά μας, η ιστορία μας: 1 αιώνας, 3 γενιές, 1 αγάπη: το ελαιόλαδο μας
Οι ελαιώνες της Φαιστού, στην πεδιάδα της Μεσσαράς Ηρακλείου αποτελούν έναν ζωντανό μύθο: εκεί είναι το σπιτικό μας, μια ευλογημένη αρχαία γη όπου ο άνθρωπος δεν σταμάτησε ποτέ να καλλιεργεί το δέντρο της ελιάς και να παράγει το ελαιόλαδο, την απαραίτητη τροφή του λαού μας ανά τους αιώνες.
Η οικογένειά μας, σε αυτή την ίδια γη, επί αιώνες, ασχολείται με το ελαιόλαδο με συνεχή ενθουσιασμό και με βαθιά ριζωμένη αίσθηση φροντίδας για αυτό το δέντρο και τους καρπούς του. Η ιστορία της επιχείρησης «ΒΑΦΗΣ», ξεκινά ένα αιώνα πριν όταν ο παππούς της οικογένειας Αντώνης Νικητάκης, δημιουργεί ένα μικρό ελαιοτριβείο στο χωριό Σίβα στην εύφορη πεδιάδα της Μεσσαράς στη νότια Κρήτη, για τις ανάγκες της οικογένειας και των συγχωριανών του.
Η εμπειρία των χρόνων ενασχόλησης με το ελαιόλαδο περνά φυσικά από τον παππού στον πατέρα και από τον πατέρα στον γιο, τον Αντώνη, στο σήμερα και στην πραγματικά εξωστρεφή προσπάθεια για την διάθεση του προϊόντος στην παγκόσμια αγορά.
Η πεδιάδα της Μεσσαράς, το σπίτι μας, η ζεστή κρητική γη, εκεί που παράγουμε
το ελαιόλαδό μας
Οι ελαιώνες της Φαιστού, στην πεδιάδα της Μεσσαράς Ηρακλείου αποτελούν έναν ζωντανό μύθο: εκεί είναι το σπιτικό μας, μια ευλογημένη αρχαία γη όπου ο άνθρωπος δεν σταμάτησε ποτέ να καλλιεργεί το δέντρο της ελιάς και να παράγει το ελαιόλαδο, την απαραίτητη τροφή του λαού μας ανά τους αιώνες.
Η Μεσσαρά, η μεγαλύτερη πεδιάδα της Κρήτης, είναι περιτριγυρισμένη από την οροσειρά του Ψηλορείτη και τα Αστερούσια Όρη.
Είναι κατάσπαρτη με ελαιώνες και αμπέλια που καλλιεργούνται εδώ και 20 αιώνες.
“Το προϊόν της οικογένειάς μας είναι ξεχωριστό και πλούσιο σε διατροφική αξία, απόρροια βαθιάς γνώσης και κουλτούρας τόσων χρόνων ενασχόλησης με την ελιά
VAFIS OLIVE OIL – ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ
ΣΙΒΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΚΡΗΤΗ 70 200
Οι ελαιώνες της Φαιστού, στην πεδιάδα της Μεσσαράς Ηρακλείου αποτελούν έναν ζωντανό μύθο: εκεί είναι το σπιτικό μας, μια ευλογημένη αρχαία γη όπου ο άνθρωπος δεν σταμάτησε ποτέ να καλλιεργεί το δέντρο της ελιάς και να παράγει το ελαιόλαδο, την απαραίτητη τροφή του λαού μας ανά τους αιώνες.